Henkiökohtainen kotisivuni. Olen syntynyt Suomessa, vuonna 2002 muutin Signaporen kautta Australiaan. Minusta tuli kaksoiskansalainen v. 2007. Vuodesta 2016 lähtien olen asunut Vietnamissa ilman maan kansalaisuutta ja paikallisten kielten taitoa.
Tim Sippala, Timo Ssippala, Timo Hämäläinen ovat olleet virallisia nimiäni elämäni varrella. Alias Tom Sappila on nykyään käytössä Facebookissa syistä, joista kerron alempana.
Bogi: Timo Tropiikista (blogger)
Blogi: Timo Tropiikista (vuodatus.net)
Youtube: Timo tropiikista
Instagram: timsippala
Youbue Tim Sippala
Facebook Tim Sippala
Vanat fb-kuvat
Kuulumiseni - uusimmat ensin
Heinäkuussa 2021 tulin mukaan projektiin, jossa sain virkistää nettisivujen luomisen ja ylläpidon tiatojani. Sen tulokset näkyvät sekä blogissa Nalvalnyi suomeksi että sivustolla www.navalnyi.fi . Siinä yhteydessä tuli innostus myös tämän sivuston pävittämiseen.
Linkit alla aukeavat uuteen ikkunaan.
2017 Minulla on myös Blogi ja olen sosiaalisessa Mediassa.
Lokakuussa 2019 sain ensimmäinen lapseni eli minusta tuli isä ensimmäistä kertaa elämässäni. Pojastani. tuli Suomen ja Vietnamin kaksoiskansalainen seuraavana vuonna.
Toukokuussa 2017 kävin Suomessa ja minusta tuli virallisesti Tim Sippala . Australiassa nimenvaihdos jäi tulevaisuuden haaveeksi.
Joulukuussa 2016 muutin Vietnamiin asuakseni siellä parisuhteessa.
Vuonna 2016 elin puolet ajastani Ukrainassa. Parisuhde Malesiassa oli päättynyt alkuvuodesta.
Maaliskuussa 2014 kävin ensimmäistä kertaa Vietnamissa.
Tammikuussa 2014 lähdin Australiasta. Sitä ennen olin kävellyt viisi kuukautta itärannikkoa pohjoisesta etelään.
Vuonna 2010 päättyi avioliittoni Australiassa ja muutin etelämmäs.
Elokuussa 2007 minusta tuli Australian kansalainen (käytännössä kaksoiskansalainen, sillä säilytin toistaiseksi myös Suomen kansalaisuuden.
Lokakuussa 2006 siirsin nettipäiväkirjani tänne: sippala.vuodatus.net. Sieltä voi lukea tarkempia kuulumisia ja katsoa kuvia.
Heinäkuussa 2006 ostimme ensimmäisen oman talomme Cairnsista
Kesäkuussa 2005 sain pysyvän oleskeluluvan Australiaan.
Maaliskuussa 2005 aloitin uudessa työpaikassani Cairnsissa.
Toukokuussa 2004 rekisteröitiin ensimmäinen yritykseni Australiaan: tietokoneiden korjausta aluksi, mutta erikoismaataouteenkin on tarkoitus siirtyä.
Tammikuussa 2004 sain oleskelu- ja työluvan Australiaan.
Tammikuussa 2004 muutimme Townsvillestä 40 kilometrin päähän maalle Woodstock-nimiseen kylään lehmien ja peltojen keskelle yli 100-vuotta vanhaan puiseen mökkiin.
Tammikuusta 2003 lähtien olen asunut vaimoni ja kahden kissamme kanssa Koillis-Australian tropiikissa, Townsvillessä. Maaliskuusta lähtien perheeseemme on kuulunut myös Bluey-koira.
Joulukuussa 2002 muutimme Singaporesta Australiaan
Suurimman osan vuotta 2002 asuin Singaporessa. Singaporeen minut ajoi aluksi työnantajani OpenMobile, mutta jäin sinne vielä työsuhteen jälkeenkin. Aloittamaan yhteistä elämää Nancyn kanssa.
Verkkonimet sippala.com ja sippala.net olin rekisteröinyt äitini sukua ja sen tutkimuksen tuloksia varten. Sippalan suku on Raahesta ja ympäristöstä, erityisesti Saloisista. Haaveeni oli muuttaa jokisin aikaa Helsingistä niille seuduille, mutta toisin kävi. Enkä minä olisi tuolloin voinut kuvitella kantavani itse tuota sukunimeä näinkin pian. Sippala on kansainvälisesti helpompi sukunimi kuin Hämäläinen. Se oli hyvä kompromissiratkaisu yhteiseksi sukunimeksi. Enkä minä sitäpaitsi pidä lainkaan hulluna ajatusta, että ihminen kantaa puolet elämästään isänsä sukunimeä ja toisen puolen äidin nimeä.
Vuoden 2000 kesällä jätin työpaikkani CIMOssa lähteäkseni tutustumaan IT- ja uusmediamaailmaan vastaperustetun OpenMobilen kelkassa.
Enen Cimoa olin työskennellyt mm. Helsingin yliopistossa, opiskellut Jyväskylän ja Oulun yliopistoissa. Katso Funetin kotisivultani tarkemmin venäjä-harrastuksestani ja muista 1990-luvun toimistani.
1980-luvulla vaikutin pääasiassa Oulussa. Kouluni olin kuitenkin käynyt Salossa. Pääsin ylioppilaaksi Laurin lukiosta vuonna 1982.
1970-lukuni kului Perttelissä asuen sekä koulua käyden, aluksi Inkereen kansakoulussa, sitten Kaivolan koulussa, sitten Kuusjoen yhteiskoulussa ja lopuksi Laurin ylä-asteella. Äitini oli Perttelin kunnan kätilönä ja myöhemmin terveydenhoitajana vuosina 1964 - 1991.
Synntyin Helsingin kätilöopistolla, jossa äitini oli opiskellut kätilöksi. Paperilla syntymäpaikkani on Oulu, jossa olimme kirjoilla Intiön vesitorninmäellä. Isäni kuului kasarmin henkilökuntaan muutaman ensimmäisen elinkuukauteni ajan.
Sukututkimus, paremminkin sen tulokset, ovat kiinnostaneet minua koko aikuisikäni. Sekä perintesen että DNA-tutkimuksen tuloksia esitellään tällä sivulla.
1995-1998 hääräilin tietokoneiden kimpussa Helsingin yliopiston slaavilaisten kielten laitoksella, josta tona aikana tuli slavistiikan ja baltologian laitos. Tein mm. laitoksen ensimmäiset nettisivut.
Timo M Hämälinen, timohama at helsinki.fi oli silloinen työidentiteettini.
Isäni puolelta olen karjalainen. Sukumme on luovutetula alueelta Karjalan kannakselta, Koiviston kiiskilästä.
Vuonna 1984 aloitin opinnot Oulun Yliopiston humanistisessa tiedekunnassa Kulttuurien tutkimuksen koulutusohjelmassa. Opintoihin kuului mm. kirjallisuus ja yleinen aate- ja oppihistoria. En valmistunut koskaan.
Toisen kerran avioiduin vuonna 2018 Vietanmissa, Mekong-joen suistoalueella maan eteläosassa.
Syyskuussa 2002 toin morsiameni Singaporesta Suomeen ja meidät vihittiin Helsingissä Tamminiemessä Kekkosen museon naapurissa.
Vuonna 2010 astui voimaan avioero. Silloin minusta tuli nomadi, koditon kulkuri, joka alkoi etsimään elämälleen uutta suuntaa. Radiohaastattelu aiheesta.
Vuodet 2001-2002 olivat suuri käännekohta elämässäni sekä sisäisesti että ulkoisesti. Vuoden aikana laihduin 45 kiloa, muutin Suomesta Singaporeen, avioiduin ja lpuksi muutin Australiaan vaimoni ja kahden kissamme kanssa.
Maaliskuussa 2002 adoptoin singapoerlaisen löytökissan. Siitä alkoi elämäni suuri rakkaustarina.
Välillä olen työskennellyt isojen palvelintietokoneiden parissa sekä Suomessa, Singaporessa että Australiassa.
Tämä kuva on vuodelta 2001 OpenMobile Oy:n tilosita Helsingin Mikonkatu 4:ssä.
Minä harrastin sauvakävelyä vuonna 2001. Otin sauvat mukaan myös Singaporeen. Laji oli uusmediahörhäjen eli työkavereiden mielestä varmaankin outo ja halveksittava, mummojen hommia. Mutta niin olin minäkin niiden mielestä, ksoka olin tullut valtion palveluksesta. Se oli siellä halveksittavaa, mutta minä olen siitä ylpeä vieläkin samoin kuin sauvakävelystä.