Lokakuussa 2019 sain ensimmäinen lapseni eli minusta tuli isä ensimmäistä kertaa elämässäni. Pojastani. tuli Suomen ja Vietnamin kaksoiskansalainen seuraavana vuonna.
Toukokuussa 2017 kävin Suomessa ja minusta tuli virallisesti Tim Sippala . Australiassa nimenvaihdos jäi tulevaisuuden haaveeksi.
Joulukuussa 2016 muutin Vietnamiin asuakseni siellä parisuhteessa.
Vuonna 2016 elin puolet ajastani Ukrainassa. Parisuhde Malesiassa oli päättynyt alkuvuodesta.
Maaliskuussa 2014 kävin ensimmäistä kertaa Vietnamissa.
Tammikuussa 2014 lähdin Australiasta. Sitä ennen olin kävellyt viisi kuukautta itärannikkoa pohjoisesta etelään.
Vuonna 2010 päättyi avioliittoni Australiassa ja muutin etelämmäs.
Elokuussa 2007 minusta tuli Australian kansalainen (käytännössä kaksoiskansalainen, sillä säilytin toistaiseksi myös Suomen kansalaisuuden.
Lokakuussa 2006 siirsin nettipäiväkirjani tänne: sippala.vuodatus.net. Sieltä voi lukea tarkempia kuulumisia ja katsoa kuvia.
Heinäkuussa 2006 ostimme ensimmäisen oman talomme Cairnsista
Kesäkuussa 2005 sain pysyvän oleskeluluvan Australiaan.
Maaliskuussa 2005 aloitin uudessa työpaikassani Cairnsissa.
Toukokuussa 2004 rekisteröitiin ensimmäinen yritykseni Australiaan: tietokoneiden korjausta aluksi, mutta erikoismaataouteenkin on tarkoitus siirtyä.
Tammikuussa 2004 sain oleskelu- ja työluvan Australiaan.
Tammikuussa 2004 muutimme Townsvillestä 40 kilometrin päähän maalle Woodstock-nimiseen kylään lehmien ja peltojen keskelle yli 100-vuotta vanhaan puiseen mökkiin.
Tammikuusta 2003 lähtien olen asunut vaimoni ja kahden kissamme kanssa Koillis-Australian tropiikissa, Townsvillessä. Maaliskuusta lähtien perheeseemme on kuulunut myös Bluey-koira.
Joulukuussa 2002 muutimme Singaporesta Australiaan
Suurimman osan vuotta 2002 asuin Singaporessa. Singaporeen minut ajoi aluksi työnantajani OpenMobile, mutta jäin sinne vielä työsuhteen jälkeenkin. Aloittamaan yhteistä elämää Nancyn kanssa.
Verkkonimet sippala.com ja sippala.net olin rekisteröinyt äitini sukua ja sen tutkimuksen tuloksia varten. Sippalan suku on Raahesta ja ympäristöstä, erityisesti Saloisista. Haaveeni oli muuttaa jokisin aikaa Helsingistä niille seuduille, mutta toisin kävi. Enkä minä olisi tuolloin voinut kuvitella kantavani itse tuota sukunimeä näinkin pian. Sippala on kansainvälisesti helpompi sukunimi kuin Hämäläinen. Se oli hyvä kompromissiratkaisu yhteiseksi sukunimeksi. Enkä minä sitäpaitsi pidä lainkaan hulluna ajatusta, että ihminen kantaa puolet elämästään isänsä sukunimeä ja toisen puolen äidin nimeä.
Vuoden 2000 kesällä jätin työpaikkani CIMOssa lähteäkseni tutustumaan IT- ja uusmediamaailmaan vastaperustetun OpenMobilen kelkassa.
Enen Cimoa olin työskennellyt mm. Helsingin yliopistossa, opiskellut Jyväskylän ja Oulun yliopistoissa. Katso Funetin kotisivultani tarkemmin venäjä-harrastuksestani ja muista 1990-luvun toimistani.
1980-luvulla vaikutin pääasiassa Oulussa. Kouluni olin kuitenkin käynyt Salossa. Pääsin ylioppilaaksi Laurin lukiosta vuonna 1982.
1970-lukuni kului Perttelissä asuen sekä koulua käyden, aluksi Inkereen kansakoulussa, sitten Kaivolan koulussa, sitten Kuusjoen yhteiskoulussa ja lopuksi Laurin ylä-asteella. Äitini oli Perttelin kunnan kätilönä ja myöhemmin terveydenhoitajana vuosina 1964 - 1991.
Synntyin Helsingin kätilöopistolla, jossa äitini oli opiskellut kätilöksi. Paperilla syntymäpaikkani on Oulu, jossa olimme kirjoilla Intiön vesitorninmäellä. Isäni kuului kasarmin henkilökuntaan muutaman ensimmäisen elinkuukauteni ajan.